ESITTELY

Syksyllä 2002 perustettu Teatterintutkimuksen seura kokoaa piiriinsä tutkijoita näyttämötaiteen eri alueilta draamasta ja draamateatterista tanssiteatteriin ja oopperaan, esittämisen yhteiskunnassa esiintyvien muotojen tarkastelusta sirkukseen sekä suomalaisen että ulkomaisen teatterin tutkimusta. Tavoitteena on edistää tutkijoiden välisiä yhteyksiä järjestämällä seminaareja, konferensseja ja esitelmätilaisuuksia. Seura harjoittaa julkaisu- ja tiedotustoimintaa ja tukee suomalaisten tutkijoiden kansainvälisiä yhteyksiä. Se seuraa aktiivisesti oman alansa tutkijakoulutusta ja opetusta, sekä pyrkii myös toiminnallaan edistämään tutkimuksen ja taiteen välistä vuorovaikutusta.

Yhdistyksellä on henkilöjäseniä: vuosi- ja kunniajäseniä sekä kannatus- ja opiskelijajäseniä. Kannatusjäsenenä voi olla myös yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen toimintaa. Opiskelijajäseneksi voidaan hyväksyä alan opiskelija.

Yhdistyksen asioista päätetään syys- ja kevätkokouksessa, joiden yhteydessä järjestetään säännöllisesti kaikille teatterintutkimuksesta kiinnostuneille avoin tutkijasymposium.

Säännöt

Pdf ladattavissa täältä: saannot.

Yhteystiedot

Puheenjohtaja
Pentti Paavolainen, pentti.paavolainen [ at ] kolumbus.fi
Sihteeri
Joanna Weckman, joanna.weckman [ at ] alumni.aalto.fi